Ο ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Κοινωνικά

Συντάκτρια: Αστάρτη-Ζωή Οικονόμου

Ο δωδεκάχρονος Ικμπάλ Μασί, ένας πραγματικός ήρωας πάλεψε για τα δικαιώματα των παιδιών. Η ιστορία του ξεκινά από τα τέσσερά του χρόνια όταν η οικογένειά του τον πούλησε σε σκλαβοπάζαρα για ένα δάνειο μόλις δεκαέξι δολαρίων. Ο Ικμπάλ δούλευε μέχρι τα δέκα του δώδεκα ώρες την ημέρα και ύφαινε χαλιά αλυσοδεμένος. Φυσικά δεν είχε ούτε πολύ φαγητό ούτε νερό ίσα που έφτανε για να επιβιώσει. Όμως μια μέρα κατάφερε να αποδράσει από το ταπητουργείο και κατήγγειλε το αφεντικό του στην αστυνομία. Οι αστυνομικοί είχαν χρηματοδοτηθεί για να επιστρέψουν το αγόρι στον εργοδότη και να συνεχιστούν οι βασανισμοί.

 Ωστόσο, ο μικρός Ικμπάλ δεν το έβαλε κάτω, θέλησε να βοηθήσει τους συνομηλίκους τους γι’ αυτό τρύπωνε κρυφά σε ταπητουργεία και έβγαζε φωτογραφίες από τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν. Ενώ πιο πριν πήγε στο Απελευθερωτικό Μέτωπο του Πακιστάν και μιλούσε για τους εργοδότες και για τα βασανιστήρια που τους έκαναν. Ο Ικμπάλ Μασί βραβεύτηκε το 1994 με το βραβείο Reebok και αργότερα στα δεκατρία του έτη δολοφονήθηκε από την μαφία των χαλιών.

 Αυτή ήταν μια ξεχωριστή υπόθεση όμως καιρός ήταν να ξαναβγεί στο φως. Γι’ αυτό ανοίξτε τα μάτια σας κόσμε και μην αφήσετε δεμένο το μαντίλι που σας επιβάλει ο νόμος. Αντί να κάνετε διαγωνισμό καλύτερων ρούχων δείξτε λίγο έλεος στις μικρές αυτές αθώες ψυχές που βασανίζονται καθημερινά για ένα κομμάτι ψωμί. Τι άλλο περιμένετε να βγούμε κάποιοι έξω κρατώντας και κυματίζοντας τεράστια πανό φωνάζοντας συνθήματα Δράστε άμεσα. Λοιπόν αν είναι να ακούσετε με αυτό θα το κάνουμε μα ποιος σας εγγυάται ότι θα ακούσετε; Αν δεν πράξετε μετά από αυτό τότε θα πρέπει να έρθουμε έξω από την πόρτα του σπιτιού σας μα πρώτα θα χτυπήσουμε φυσικά το κουδούνι και έπειτα θα σας ανοίξουμε τα μάτια μέχρι να τυφλωθείτε από την τρομακτική πραγματικότητα. Μπας και αλλάξει αυτή η φασιστική κοινωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *